Ospa

ospa_wiem_o_zdrowiu

Forum -> szczepienie przeciwko ospie

Tytuł:szczepienie przeciwko ospie
Autor:Marti
25.8.2011, 14:39
Czy szczepienie całkowicie uchroni przed zachorowaniem i w jakim wieku szczepić dzieci i dorosłych o ile nie byli szczepieni.

Autor:iza
29.11.2011, 10:01
szczepienia przeciwko ospie wietrznej to kłamstwo.Zaszczepiłam mojego synka jak miał 1,5 roczku, teraz ma 3,5 latka i właśnie przechodzi ospę. Wysypany jest na całym ciele, dosłownie wszędzie są krosty, także przeklinam że wydałam prawie 200 zł, by uchronić go przed tą zarazą. Mam nauczkę, drugiego syna nie będę szczepić.

Autor:SYLA
26.12.2011, 19:59
Szczepienie nie uchroni Cie nigdy w 100% to zalezy jak organizm ja przyjmie. A szczepienia trzeba powtarzac? moze 2lata to juz za długi okres? nigdy nie żałuj bo może akurat ta szczepionka uchroniła go przed mocniejszym atakiem choroby.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

ospa_ciekawostki

Ciekawostki

Choroby skóry

Choroby skóry jest to bardzo rozległe pojęcie, które odnosi się do wielu czynników oraz warunków. Niektóre z tych schorzeń mogą być po prostu irytujące a inne mogą być poważne, prowadzić w skrajnych przypadkach do śmierci.

Czy wiesz, że...

Tężec jest ciężkim zatruciem układu nerwowego, dawniej bardzo częstym, obecnie znacznie rzadszym dzięki szczepieniom ochronnym, obowiązkowym w prawie wszystkich krajach świata.

Polecamy

Więcej
Potoczne określenie wirusowego zapalenia wątroby typu B (WZW B), jest to choroba zakaźna wywoływana przez wirus HBV, który wnika do organizmu poprzez kontakt z krwią, płynami ustrojowymi lub wydzieliną śluzową nosiciela.

Archiwum

Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwbólowe substancji o nazwie metamizol w kolkach jest od dawna znane i wykorzystywane w praktyce klinicznej. Przez dziesięciolecia zespoły pogotowia ratunkowego stosowały metamizol w bólach, towarzyszących kamicy moczowodów lub dróg żółciowych. Nie narażaj swego żołądka, stosuj lek, który szybko się wchłania, jakim jest Pyralgina, która zawiera 500 mg metamizolu.