| Tytuł: | Ospa u alergicznych dzieci |
| Autor: | Dorott 28.6.2010, 08:32 |
| Mam pytanie, jak dzieci alergiczne przechodziły ospę? Kuba ma bardzo dużo krost, na twarzy krosta przy kroście, mnóstwo we włosach, uszach, na szyi- ze 100, podobnie na tułowiu i rękach. Oprócz smarowania- pudroderm i gencjana dostał heviran- 4 tabletki na dobę przez 5 dni. Oczywiście na noc singulair4 i zyrtec. Czy któreś dziecko przyjmowało heviran? pozdrawiam | |
| Autor: | tata 29.6.2010, 19:04 |
| moja córka 7lat też jest alergiczką i też miała kroste na kroście i tak 14 dni i powoli odpadaja lekarz kiedy była na kontroli był bardzo zdziwiny ze tak dużo i od razu kazał brać heviran i pomaga | |
| Autor: | Ewa 7.2.2011, 20:50 |
| Mój 3-letni synek Bartosz też ma ospę,codziennie ma nowe wypryski dziś nawet widziałam,że ma w gardle i na jęxxx wysypka ospowa już ma 5 dni i wychodzi dalej,lekarz nie kazał go kapać choć ja tu czytam,że można teraz sama nie wiem co robić? | |
| Autor: | Kinga 5.3.2012, 10:33 |
| Zaszczepiłam synka (3,5 roku) przeciwko ospie i na trzeci dzień pierwsze krostki ospowe. Teraz po tygodniu od podania szczepionki jest cały wysypany i oczywiście widać nowe drobne krostki- dużo ! Bardzo źle znosi ospę , jest alergikiem, dziś idziemy do lekarza bo jest ciężko. | |
Tężec jest ciężkim zatruciem układu nerwowego, dawniej bardzo częstym, obecnie znacznie rzadszym dzięki szczepieniom ochronnym, obowiązkowym w prawie wszystkich krajach świata.
Więcej
Potoczne określenie wirusowego zapalenia wątroby typu B (WZW B), jest to choroba zakaźna wywoływana przez wirus HBV, który wnika do organizmu poprzez kontakt z krwią, płynami ustrojowymi lub wydzieliną śluzową nosiciela.