Ospa

ospa_wiem_o_zdrowiu

Forum

ospa (janosik)
pisze tak bo boli mnie glowa od czterech dni po pujsciu do lekarza dowiedzialam sie ze mam ospe
(więcej...)

6
ospa podczas ciąży (madzialena)
Agnes ma racje a i tak czy to teraz od siostry czy później od kogoś innego , jak będziesz się miała zarazić to się zarazisz.
(więcej...)

5
ospa poraz drugi (mateo)
No niestety dorośli dużo gorzej przechodzą ospe niż dzieciaki. Dziwnie bo ja również nie słyszałam by dwa razy mieć ospe... może nie miałeś ospy a odre a mama pomyliła? powinieneś mieć zapis w książece zdrowia mama pewnie gdzieś ją ma. Ospa powtórna występuje najczęściej jako półpasiec... Nie wiem jak cię pocieszyć trzeba to po prostu przejść tak dla pocieszenia napisze tylko, że moi rodzce w poznym wieku przechodzili ospe a w zeszłe wakacje miała ciocia, która ma swoje lata i nikomu nic się nie stało. Wytrwałości i nie drap się:)
(więcej...)

3
Ospa u alergicznych dzieci (Dorott)
Zaszczepiłam synka (3,5 roku) przeciwko ospie i na trzeci dzień pierwsze krostki ospowe. Teraz po tygodniu od podania szczepionki jest cały wysypany i oczywiście widać nowe drobne krostki- dużo ! Bardzo źle znosi ospę , jest alergikiem, dziś idziemy do lekarza bo jest ciężko.
(więcej...)

5
Ospa wietrzna Okres przez który ospa zaraża (anka)

7
krem na blizny po ospie (Gerda)
Cepan jest 3 razy tańszy od contratubexu i ma ten sam skład, więc opinia o produkcie jest nierzetelna.Ja polecam cepan. Mam bliznę po operacji tarczycy i smaruje ją 3 razy dziennie i jest coraz mniej widoczna. Po co przepłacać?
(więcej...)

3
szczepienie przeciwko ospie (Marti)
Szczepienie nie uchroni Cie nigdy w 100% to zalezy jak organizm ja przyjmie. A szczepienia trzeba powtarzac? moze 2lata to juz za długi okres? nigdy nie żałuj bo może akurat ta szczepionka uchroniła go przed mocniejszym atakiem choroby.
(więcej...)

3
ospa u noworodka (Anula)
Hej obstawiam ze twoj najmlodszy synek jest juz po ospie, bo z pewnoscia się zaraził. Chyba że nie dopuszczałaś w ogole starszego do młodszego;)
(więcej...)

2
ospa w fazie strupów (Madziara)
Witam forumowiczów. Jestem w końcowej fazie ospy i mam już strupy nic nie swędzi i ogólnie jest ok. Czy mogę już wrócić do pracy jeśli moje samopoczucie i wygląd dochodzą do normy?
(więcej...)

1
Ospa wietrzna (Mama)
ja kąpałam tylko w letniej wodzie z dodatkiem mąki ziemniaczanej po prostu płukałam ciałko ta woda bez żadnych płynów dodatkowych do mycia, a i kapałam raz na 3-4 dni
(więcej...)

2
I mnie dopadło (John)
Bylam z synkiem (6lat)u lekarza,okazalo sie ze to ospa.pani doktor przepisala fiolet do smarowania i xxxdziennie mam kapac syna tylko nie powiedziala czy po kapieli odrazu smarowac fioletem?moze ktos wie i pomoze zagubionej matce...
(więcej...)

6

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

ospa_ciekawostki

Ciekawostki

Choroby skóry

Choroby skóry jest to bardzo rozległe pojęcie, które odnosi się do wielu czynników oraz warunków. Niektóre z tych schorzeń mogą być po prostu irytujące a inne mogą być poważne, prowadzić w skrajnych przypadkach do śmierci.

Czy wiesz, że...

Tężec jest ciężkim zatruciem układu nerwowego, dawniej bardzo częstym, obecnie znacznie rzadszym dzięki szczepieniom ochronnym, obowiązkowym w prawie wszystkich krajach świata.

Polecamy

Więcej
Potoczne określenie wirusowego zapalenia wątroby typu B (WZW B), jest to choroba zakaźna wywoływana przez wirus HBV, który wnika do organizmu poprzez kontakt z krwią, płynami ustrojowymi lub wydzieliną śluzową nosiciela.

Archiwum

Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwbólowe substancji o nazwie metamizol w kolkach jest od dawna znane i wykorzystywane w praktyce klinicznej. Przez dziesięciolecia zespoły pogotowia ratunkowego stosowały metamizol w bólach, towarzyszących kamicy moczowodów lub dróg żółciowych. Nie narażaj swego żołądka, stosuj lek, który szybko się wchłania, jakim jest Pyralgina, która zawiera 500 mg metamizolu.